Du är här

Mat & Fest

Gasquer

Gasquerna är en av de företeelser som kanske mest skiljer nationerna från andra studentföreningar.

En gasque är en formell middag, utan att för den sakens skull vara stel eller långtråkig. Gemensamt för alla gasquer är att det alltid serveras minst tre rätter, oftast med öl och snaps till förrätt, vin till huvudrätt och kaffe med avec efter desserten. Dessutom är förste kurator värd och håller välkomsttal, det vankas alltid minst en underhållning under middagen av någon av nationens fantastiska kulturföreningen och den avslutas av en tacktalare. Men framförallt så är det massor av sång!

Baler

Balerna på Västgöta nation är som en gasque, med skillnaden att det är lite finare och bättre. Klädkoden är högtidsdräkt, vilket innebär frack med vit väst eller balklänning. Traditionellt håller nationen en bal per termin - vårbal på våren och gåsbal på hösten. Vart fjärde år har vi även skottårsbal, alltså ytterligare ett tillfälle att få möjlighet att klä upp sig och avnjuta en underbar kväll. Nästa skottårsbal hålls vårterminen 2016.

Andra evenemang

Det finns även en mängd andra evenemang på Västgöta nation. Den beryktade Tiroler abend är ett sådant tillfälle. Det bästa av den tirolska kulturen tas då tillvara, alltså ompabompamusik, välfyllda sejdlar och lederhosen.

 

Öppettider förste och andre kurators expedition

Måndag
15.00 - 17.00

Tisdag
10.00 - 12.00

Onsdag
15.00 - 17.00

Torsdag
16.00 - 18.00

Tredje och fjärde kurators expedition ligger i nationshuset, uppför trappan och sedan till vänster. Tredje och fjärde kurator har inga fastslagna expeditionstider, de nås enligt överenskommelse.

Nyheter

  • JullovNationen har nu gått på välförtjänt jullov och önskar alla medlemmar och besökare en god jul och...
  • JullovNationen har nu gått på välförtjänt jullov och önskar alla medlemmar och besökare en god jul och...
  • KuratorskandidaterNedan kan ni ta del av kuratorskandidaternas personliga brev! Förste kurator - Victor Tedeman...
  • Inskrivningsperioden är avslutadNu är inskrivningsperioden avslutad för höstterminen, men det går såklart fortfarande bra att bli...