Du är här

Baler

Vad är väl en bal på lustslottet vid fyrisån? Allt du kan drömma om - såklart!

Skottårsbal

Endast vart fjärde år dyker tillfälle upp att få gästa denna bal. Skottårsbalen är en maskeradbal utan dess like där gästernas kreativitet tar sig i uttryck i de färgsprakande masker som bärs. En femrätters middag serveras i Stora salen med efterföljande släpp till 04. Den senaste maskeradbalen gick av stapeln i februari 2012.

Gåsmiddag

Mårtengås firades förr i tiden över hela Sverige och fortfarande firas det i Uppsala. I november, när höstlöven lagt sig och mörkret kryper på, bjuder Västgöta nation in till en sprakande Gåsbal. Femrättersmenyn är traditionsenlig med bland annat svartsoppa (alternativ finns) och efter en hejdundrande sittning följer det släpp till 04.

Vårbal

När Uppsala är som vackrast och vårbruket hemma i Västergötland är avklarat, då fylls nationerna av liv och elegans och firar denna nya årstid med allt vad det innebär. En Vårbal i Uppsala vill man inte missa; det är ett helt dygn fyllt av vänner, god mat och dans till levande musik – allt med en särskild känsla av magi.

Öppettider förste och andre kurators expedition

Måndag
15.00 - 17.00

Tisdag
10.00 - 12.00

Onsdag
15.00 - 17.00

Torsdag
16.00 - 18.00

Tredje och fjärde kurators expedition ligger i nationshuset, uppför trappan och sedan till vänster. Tredje och fjärde kurator har inga fastslagna expeditionstider, de nås enligt överenskommelse.

Nyheter

  • JullovNationen har nu gått på välförtjänt jullov och önskar alla medlemmar och besökare en god jul och...
  • JullovNationen har nu gått på välförtjänt jullov och önskar alla medlemmar och besökare en god jul och...
  • KuratorskandidaterNedan kan ni ta del av kuratorskandidaternas personliga brev! Förste kurator - Victor Tedeman...
  • Inskrivningsperioden är avslutadNu är inskrivningsperioden avslutad för höstterminen, men det går såklart fortfarande bra att bli...